+48 33 821 34 21
43-346 Bielsko-Biała - ul.Hałcnowska 19
Poniedziałek-Piątek: od 8:00 do 16:00

Program utrzymania higieny w pieczarkarniach

Instrukcja mycia i dezynfekcji pieczarkarni

Szanowni Klienci!

Poniższą instrukcję proszę traktować jako propozycję dobrej dezynfekcji. Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani stworzeniem programu dezynfekcji najlepszego dla waszej pieczarkarni prosimy o kontakt z naszymi doradcami.
INSTRUKCJA DO DRUKU W ZAKŁADCE → PLIKI DO POBRANIA

ETAP I – USUWANIE PODŁOŻA
Przed usunięciem zużytego podłoża, należy przeprowadzić jego dezynfekcję metodą oprysku lub zamgławiania preparatami:
OXYDION PLUS, AMINO-STERIL, FARMSTERIL, V-SEPT AGRO lub VIRON FF. Zalecana dawka: 1 litr roztworu na 3-4 m2 podłoża. Po usunięciu podłoża spłukać resztki zabrudzeń wodą.

ETAP II – MYCIE
Na wszytskie myte powierzchnie za pomocą urządzeń pianotwórczych nanieść preparat BIO-CLEAN, CHLOR-AKTIV lub ACIDO-CLEAN.
Można użyć opryskiwaczy lub szczotek. Mycie należy wykonać dla całego obiektu łącznie z pomieszczeniami socjalnymi.
Zalecane stężenie: 1-5% (100 – 300 ml na 10 litrów wody).

ETAP III – PŁUKANIE I OSUSZANIE
Po upływie około 15 minut spłukać myte powierzchnie wodą. Pozostawić do wyschnięcia. W przypadku wystąpienia osadów wapiennych, kamienia lub rdzy należy zastosować mycie kwaśne za pomocą środka ACIDO-CLEAN o zalecanym stężeniu 1-5% (100-300 ml na litrów wody)

ETAP IV – DEZYNFEKCJA POPRZEZ OPRYSK LUB ZAMGŁAWIANIE
Oprysk: OXYDION PLUS, V-SEPT AGRO, VIRON FF, FARMSTERIL lub AMINO-STERIL (zalecane stężenie 1%)
Zamgławianie termiczne: 0,9l środka V-SEPT AGRO + 0,2l nośnika FLOAT na 1000 m3 kubatury lub 1 litr środka VIRON FF + 0,2l nośnika FLOAT na 1000 m3 kubatury.

ETAP V – ROZŁOŻENIE KOSTKI I OKRYWY

INSTRUKCJA DO DRUKU W ZAKŁADCE → PLIKI DO POBRANIA

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress